2

Bu Hafta Neler Yaptım

Posted by Gözde GÜNEŞ on 14:30

Çok yoğun, bir o kadar da eğlenceli bir haftayı geri de bıraktım. Finaller başlamadan önce güzel bir motivasyon kazanmamı sağlayan hem öğretici hem eğlendirici hem de hatıra niteliği taşıyan etkinlikler oldu bu hafta..

Öncelikle Pazartesi günü BBBÖ Kapsamında 5 tane BBBÖ Eğitmeni arkadaşımla birlikte C# eğitimi aldım. bilindiği üzere yazılımcının olmazsa olmaz programlama dillerinden biri olan C# a adım atmış olduk. Aldığımız bu altyapının üzerine yazın çalışmalarımızı katarak geliştireceğiz. Bildiğim kadarıyla Samsun’da bbbö kapsamında ilk kez C# eğitimi verildi. Henüz katılım belgelerimiz gelmediği için yayınlayamıyorum ama dersten kesitleri hemen ekliyorum:D

DSCN0791 DSCN0794 DSCN0802 DSCN0848

 

Diğer bir etkinlik de Omü 8. Bahar Şenliğiydi. Bilgisayar ve Teknoloji Kulübü olarak biz de stantta görevliydik. BBBÖ, BBK ve Balonunu Patlatın Tanıtımlarını yaptık, Elimizden geldiğince bilgi vermeye çalıştık. Onun haricinde gündüz çeşitli yarışmalar oldu. Akşam ise konserler….Çok eğlenceli bir Bahar Şenliğini geride bırakmış olduk..

DSCN0822 volkan konak 012


2 Comments


Birçok c# eğitiminde seminerinde yer aldım ancak hiç bu kadar çok bayanı bir arada görmedim. Bayanlar genelde programlamaya soğuk bakıyorlar ya da ilgilerini çekmiyor. Sizin gibiler nasip olurda sektöre dahil olurlarsa renk getireceklerinden eminim.
Belki bazı gerikafalı zihniyetlerin "kızlar bile program yazıyo" diyip gaza gelmeleri sonucu bahaneyle rekabette artar :)

Saygılar


Genel olarak bayan bilgisayarcı olmaz zihniyeti var ama ben bunun artık yıkılması gerektiğine inanıyorum. Katıldığım bir çok eğitim ve seminerde de bayan bilgisayarcı/yazılımcı/tasarımcı sayısının giderek artıyor olduğunu gözlemlediğimi söyleyebilirim.

Yorum Gönder

Copyright © 2009 web günlüğüm All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.